Larm om drunkning mitt i tätort

Kristianstad Artikeln publicerades

SOS larmades om ett möjligt drunkningstillbud i Kristianstad på lördagsförmiddagen. En privatperson hade sett en drivande roddbåt utan någon i.

Larmet ringdes in klockan 11.20 på lördagen. Båten, en mindre plasteka, drev i Helge å mellan bron till Naturum och Långebro.

– Vi har varit på plats och kunde ganska snabbt konstatera att båten sannolikt har slitit sig. Det fanns inga kläder, dricka, fiskeutrustning eller liknande i, som tydde på att någon varit ute med den. Den var dessutom lite lätt vattenfylld, säger Peter Dahlquist, yttre befäl på räddningstjänsten.

– Vi gjorde även en koll längs åkanterna och pratade med folk i området, men ingen hade sett någon i båten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.