Larm om gräsbrand på Näsby fält

Kristianstad Artikeln publicerades

En gräsbrand blossade upp ute på Näsby fält på påskaftonen. Det var cirka 800 kvadratmeter som brann, men inga fastigheter låg i farozonen.

Larmet om branden norr om Stridsvagnsvägen kom klockan 20.07 och strax före klockan 21 var den under kontroll, enligt inre befälet Dan Svensson på räddningstjänsten.

– Vi har inringat branden och håller på att släcka av det sista. Enligt befälet ute på plats ska det ha varit en yta på cirka 800 kvadratmeter som brunnit, men som tur är blåser det inte så mycket ikväll så spridningshastigheten var relativt låg, säger han.

Ligger det några hus i närheten?

– Inget som låg i farozonen.

Vet ni något om brandorsaken?

– Nej, det vet vi inte ännu.

Råder det något eldningsförbud?

– Nej, inte i nordöstra Skåne, men vi uppmanar folk att vara försiktiga och ha vatten nära om de måste elda någonting.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.