Flicka blev påkörd på övergångsställe

Kristianstad Artikeln publicerades

En flicka blev påkörd vid Fröknegårdsskolan i Kristianstad på måndagseftermiddagen. En man i 75-årsåldern misstänks för trafikbrott.

SOS larmades klockan 16.15 och polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Olyckan ska ha inträffat på ett övergångsställe och fotgängaren är en flicka. Hon är initialt vaken och talbar, och nu förd till sjukhus med ambulans. Räddningstjänst har lämnat, och polis arbetar på platsen med att höra ett vittne till olyckan, berättade Anna Göransson på polisens ledningscentral strax innan klockan 17.

Vid 20-tiden meddelade polisen i Kristianstad att flickan verkar ha klarat sig utan allvarligare skador. En man i 75-årsåldern misstänks för att inte ha iakttagit väjningsplikt gentemot gående på övergångsställe.

– Det finns ett flertal vittnen som sett olyckan, så vi jobbar vidare med detta, säger inre polisbefäl Marielle Kamp.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.