Läsarnas minnen från Wahlquists Conditori

Kristianstad Artikeln publicerades

Att anrika Wahlquists Conditori har en särskild plats i många Kristianstadsbors hjärtan märks. På vår Facebook-sida berättar flera läsare om sina minnen från fiket.

Foto: Maria Sällberg

Cecilia Cilla Nilsson: Inte oväntat.. hade de fortsatt i samma anda i gamla lokalen så hade detta inte skett.. Så tråkigt 😔 Jag bodde i några år ovanför fiket och har spenderat många timmar där.. Ett underbart litet café med gamla anor som tyvärr förändrades då de flyttade till andra sidan gatan.

Monika Karlsson: Så synd!! Trevligt ställe att fika på. Service vid bordet precis som på gamla goda tiden. Kommer att sakna det.

Mona Persson: Dit vi alltid gick med Mor och Moster och fikade. Fortsatte med detta i vuxen ålder. Tyckte bättre om den gamla lokalen.

 

Helen Olsson: Tyvärr tappade det ju charmen när de flyttade och blev ett standardfik. Gamla kondiset var unikt och mysigt.

Malin Häxan Arvidsson: Kilivip gudagott ett val man gjorde när mor bjöd på lönings fika.

Karin Henriksson: Där som det är så mysigt och gott! Jättetråkigt!!

Åsa Lundberg: Nej vad tråkigt. Så mysigt att bli serverad vid bordet.

Margareta Svensson: Sååå...tråkigt! Vårt favoritställe, alltid toppen och trevligt bemötande.

Elisabeth Ekberg: Jag har återvänt allt som oftast till cafet för att njuta av de fina inredningsdetaljer som finns kvar sedan 1972. Klockan, tavlor och så vidare Väl bevarat och den fina caféservisen... min son gillar oxå smörbullar och detta genuina fik. Traditionen förs vidare på olika sätt. Hoppas Wahlqvist conditori kommer finnas kvar i all sin glans. Ett kulturarv som behöver vårdas enligt mig.

Veronica Vero Hansson Wahlström: Neeej! Alla våra fikor och när vi satt och hittade på historier om folk på gata.

Birgitta Berndtsson: Där fikade vi på 50talet när vi gick på Dalskan (praktiska realskolan) och redan då åt vi Chillevipp.

Har du också ett minne du vill berätta om? Kommentera på vår Facebook-sida.