"Det är en väldigt fräsch app”

MinKb Artikeln publicerades

På onsdagen lanserades MinKb – vår nyhetsapp där du som läsare får större makt över vilka nyheter du vill läsa. Vi frågade några Kristianstadsprofiler vad de tycker om appen.

1. Vad tycker du om vår nya app MinKb?

2. Vilka val har du gjort?

Leo Larsson befinner sig just nu i Palma tillsammans med övriga laget. Bild: privat
Leo Larsson befinner sig just nu i Palma tillsammans med övriga laget. Bild: privat

Leo Larsson, guldmålvakt i IFK Kristianstad.

1. Det är en väldigt fräsch app som är lätt att navigera. Helt rätt att en tidning exponeras på det här lättillgängliga sättet och för mig som är mycket på resande fot så är det ett smidigt sätt att hänga med och uppdatera sig, både vad gäller lokal och nationell media. Jag gillar det här med att man kan anpassa sin läsning efter tycke och smak. Bra tänkt av Kristianstadsbladet.

2. Kristianstadssidorna och sporten, som av förklarliga skäl ligger mig varmt om hjärtat.

Foto: Emil Langvad/TT

Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir, tränare i Kristianstads DFF

1. Den är väldigt bra, riktigt bra. Tydlig och enkel att förstå och oftast är det första intrycket som sitter kvar. Det är avgörandet för man kommer använda appen eller ej. Ibland kan jag tycka det är svårt att hitta på den vanliga sajten och det är småjobbigt att logga in. Därför känns appen otroligt enkel och det tar fem sekunder att hitta det man vill.

2. Först och främst sporten, sedan näringsliv, ekonomi, ledare och väder.

Alice Nilsson, lagkapten Kristianstads DFF

1. Det är en väldigt smidig app som är enkel att komma åt. Vill man in och kolla något snabbt så är det kanon med appen. Inget var krångligt. Sedan tycker jag också att det är en tjusning att bläddra igenom och läsa hela tidningen.

2. Jag valde Kristianstad som område och sedan sport, väder, samt brott och olyckor.

Fredrik Björnsson, ansvarig för Dagens Nyheters produktutveckling. Är från Kristianstad och tidigare Kb-medarbetare.

1. Jag hade precis ett möte med utvecklingsavdelningen och då visade jag upp appen och berömde den. Det jag tycker är väldigt bra är att den var enkel att ladda ner och logga in. Den är enkel att använda och det är väldigt tydligt med utgåva, toppnyheter mina val, det jag saknade däremot är e-tidningen. Men jag blev glad när jag fick se den. Framför allt enkelheten – det är väldigt positivt.

2. Sport, IFK Kristianstad, Kristianstads kommun och familj. Jag följer IFK väldigt mycket.

Foto: Lasse Ottosson

Lina Taha, driver Facebookgruppen Honey and the bees.

1. Den är väldigt tydlig, som ett reklamblad. Det är bra att få notiser om att ”det här har hänt”. När man laddar ner en app är det bra om man får veta direkt att man får en månads gratis abonnemang. Kanske kan man skriva det direkt när man har loggat in.

2. Jag har valt Kristianstad. I och med att jag bor här känner jag att jag har behov av att veta vad som händer här. Jag vill följa det som är lokalt. Det viktigaste för mig är vad som är aktuellt.

Foto: Tommy Svensson

Kent Angergård, ordförande i KDFF och näringslivsprofil.

1. Jag är med och jag känner mig nyfiken på appen, som är en bra idé. Annars läser jag numera Bladet som e-tidning på ”paddan", som vi också har med när vi reser.

2. Jag har prickat för sport, fotboll, ridsport, musik, nöje, ledare och näringsliv, men jag ska ta mig en ny runda och kolla runt lite bland ämnena.

Foto: Annica Jönsson

Annelie Karlsson (S), Riksdagsledamot.

1. Jag har inte laddat ner den än. Men jag brukar ladda ner appar som är bra att ha. Jag gillar den typen av appar, och jag läser Kristianstadsbladet digitalt varje dag.

2. Jag vet inte om jag kommer att göra några val. Det får jag se. Men jag tycker om att få pushnotiser.

Foto: Bosse Nilsson

Thom Lundberg, författare från Tollarp, bosatt i Schweiz.

1. Jag skulle gärna ladda hem den under dagen, men befinner mig uppe i bergen. Men grattis till appen. Ska definitivt ladda ner den i veckan.

 

Foto: Cornelia Mikaelsson

Zeinab El-Mestrah, projektassistent för Europa Direkt "Nordöstra Skåne röstar” i Hässleholm.

1. Den är modern och häftig. Jag tror att den går hem hos unga. Den är enkel att använda och känns roligare än webbsidan.

2. IFK Kristianstad är kul att följa. Jag kommer att följa ekonomi, näringsliv och samhälle - där kan jag nog läsa om valet.