Lidl öppnar butik i C4 Shopping

Kristianstad Artikeln publicerades
Livsmedelsjätten Lidl öppnar i C4 Shopping hösten 2018. Lidlbutiken på Vilan öppnade 2004.
Foto:Lasse Ottosson
Livsmedelsjätten Lidl öppnar i C4 Shopping hösten 2018. Lidlbutiken på Vilan öppnade 2004.

Nästa stora etablering i C4 Shopping är klar: Livsmedelskedjan Lidl planerar en ny butik i shoppingcentret, med öppning hösten 2018.

Lidl, som i dag är Sveriges femte största livsmedelskedja, har redan en butik i Kristianstad, placerad på Vilan. Nu planeras ytterligare en butik: I C4 Shopping.

– Lidls etablering i regionens nya shoppingcenter känns oerhört spännande. Vi har en uppskattad butik sedan tidigare i västra Kristianstad och ser stor potential i en starkare närvaro. Vi ser mycket positivt på att vi med den nya etableringen blir en del i en ny kommersiell mötesplats i sydöstra Sverige. Det är dessutom givande att planera för en kundupplevelse i ett modernt och uttalat miljöinriktat shoppingcenter, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef Lidl Syd.

Lidl har ambitiösa expansionsplaner, till år 2020 har kedjan som mål att ha 200 butiker i Sverige. Öppnandet av butiken på 2 300 kvadratmeter med fullsortiment i C4 Shopping planeras till hösten 2018.

– Vi är väldigt glada att Lidl Sverige blir en del av vårt kommande utbud på C4 Shopping. De har en profil med stora delar hållbara inslag samt ett omsorgsfullt utvecklat sortiment som rimmar väl med våra höga ambitioner. De blir ett tillskott som kommer att stärka handelsplatsen, säger Per Frankenius, styrelseordförande i C4 Shopping.

Lidl jobbar en hel del med hållbarhetsfrågor, vilket Frankenius tycker går hand i hand med de uttalade miljöambitioner som finns för handelsplatsen. Målet är att skapa ett miljöcertifierat handelsområde med bland annat laddstolpar för elbilar på parkeringsplatsen, och en tydlig koppling till kollektivtrafiken.

Men vad säger City Gross om att Lidl också kommer till handelsområdet?

– Det har hela tiden varit en del i planen att ha en dagligvarubutik i shoppingcentret, och finns i överenskommelsen med kommunen, så det är ingen överraskning, säger Per Frankenius.