Lidls parkering avspärrad – "Det är blod överallt"

Kristianstad Artikeln publicerades
Lidls parkering är avspärrad. 5 bilder
Foto:Lasse Ottosson
Lidls parkering är avspärrad.

Polisen har spärrat av Lidls parkering i Kristianstad. Vad som tros vara blodspår ska undersökas av tekniker. Fyndet kan ha en koppling till fredagskvällens knivdåd.

Stora delar av Lidls parkering spärrades av under lördagsförmiddagen sedan en privatperson upptäckt vad som kan vara blodspår. En hundpatrull har sökt av området och en polis på plats konstaterade att det är "blod överallt".

– Vi har anträffat vad som kan vara blod på parkeringsplatsen. Där är avspärrat i väntan på att vi får ut tekniker på platsen, berättar Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

– Till att börja med måste vi få bekräftat att det är människoblod man hittat, sen kommer man att göra en DNA-jämförelse med blodet från personer som blivit skadade och uppsökt vård i området under den närmsta tiden.

Strax innan midnatt på fredagen lämnade ett antal yngre män med bil av en svårt skadad man på akuten på Centralsjukhuset. Mannen är sedan tidigare känd av polisen.

– Han har allvarliga skador, sa Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid Kristianstadspolisen, under natten mot lördagen.

Omständigheterna kring knivskärningen är mycket oklara.

– Vi har egentligen ingenting i ärendet för det är ingen som vill prata med oss, sa Martin Larsson.

Under morgonen hade polisen därför varken en brottsplats eller någon misstänkt. Men händelsen utreds som försök till mord.

De möjliga blodspåren på Lidls parkering kan ha ett samband med fredagskvällens händelse.

– Det kan så klart inte uteslutas, säger Fredrik Bratt.

Butiken är öppen som vanligt.