Malmer Stenergard omvald som M-ordförande

Kristianstad Artikeln publicerades
Maria Malmer Stenergard.
Foto:Victor Lindstammer
Maria Malmer Stenergard.

Maria Malmer Stenergard blev omvald som ordförande för Kristianstadsmoderaterna på lördagens kretsårsmöte. Maria Malmer Stenergard är 35 år gammal, bor i Åhus och sitter sedan valet 2014 i riksdagen, bland annat i finansutskottet. Hon har tidigare arbetat bland annat med systemutveckling på Tetra Pak, som biträdande jurist på advokatbyrå och som kronofogde.

– I en tid då man tappar greppet om ekonomin i såväl kommunen som i Region Skåne och nationellt behövs Moderaterna mer än någonsin. Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för att vi ska kunna klara framtidens välfärdsutmaningar, säger hon i ett pressmeddelande.

Årsmötet beslutade även att verka för att införa en grundlagsstadgad begränsning för marginalskatten på 50 procent.

– Vi vill fortsätta sänka skatten på arbete, för alla. Varje arbetad timme ska löna sig. När staten tar mer än man får behålla är gränsen sedan länge passerad. Höga marginalskatter minskar Sveriges möjligheter att konkurrera på en allt tuffare internationell marknad.

På årsmötet omvaldes Ewa Wemby som vice ordförande. Övriga ledamöter av styrelsen är Ludvig Ceimertz, Onur Alpar, Ewa Jakobsen, Rolf Lidsäter, Peter Johansson, Bo Ericsson, Sylvia Olander och Jesper Persson.