Man funnen i bil – knivhuggen med flera hugg

Näsby Artikeln publicerades

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit huggen med kniv eller av ett knivliknande föremål. Polisen har spärrat av två områden utomhus varav ett är vid en bensinstation på Näsby.

 

Polisen spärrade av vid en bensinstation på Näsby.
Foto: Bosse Nilsson
Polisen spärrade av vid en bensinstation på Näsby.

Flera ambulanser och polispatruller larmades på onsdagseftermiddagen till Näsby. En man hade då hittats i en Volvo vid en bensinstation.

– Klockan 16.55 kommer det in att en man i 30-årsåldern anträffats i en bil. Han är knivhuggen med flera hugg med en kniv eller knivliknande föremål och förs med ambulans till CSK, säger Stephan Söderholm, vid polisens ledningscentral.

Enligt CSK.s presstjänst har en man i 30-årsåldern med skador efter våld kommit in till sjukhuset under eftermiddagen. Hans skador bedöms som lindriga.

Platsen där mannen anträffades är inte den samma som den misstänkta brottsplatsen. Den senare ska vara ett område mellan Kristianstad och Torsebro. Detta område liksom området vid bensinstationen, har polisen spärrat av.

Ganska snabbt efter att den skadade mannen hittats greps två personer som misstänkta för gärningen.

– Klockan 18 grips en man i 40-årsåldern i centrala Kristianstad, berättar Söderholm.

Mannen är misstänkt försök till dråp alternativt mordförsök. Med mannen fanns då en kvinna i sällskap i ungefär samma ålder som han. Även hon greps som misstänkt för delaktighet i brottet.

Mannen anhölls senare under kvällen av åklagare medan kvinnan släpptes efter förhör.

Polisens inre befäl vill inte kommentera om det finns någon relation mellan den misstänkte och brottsoffret.

Foto: Bosse Nilsson