Man vårdas för livshotande skador efter knivskärning

Kristianstad Artikeln publicerades

Två män har anhållits efter bråket där en man i 40-årsåldern blev knivskuren på Gamlegården. Mannen vårdas på CSK med livshotande skador.

Foto: Lasse Ottosson

Klockan 18.50 på torsdagskvällen skickades polisen till Albogatan i Kristianstad. En uppringare hade kontaktat polisen och berättat om ett bråk utomhus där en man ska ha blivit knivskuren.

Mannen som skadades är i 40-årsåldern och fördes med ambulans till sjukhuset. Senare under kvällen uppgav Region Skånes presstjänst att mannen vårdas på CSK för livshotande skador.

Klockan 20 berättade polisen att två män har gripits, misstänkta för inblandning i bråket. Den ene mannen är i 40-årsåldern och den andre i 30-årsåldern. Det är oklart huruvida de inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare.

– Två personer är gripna i ärendet hittills, vi får se om det blir fler. Det ska ha varit tre inblandade och kanske några till. Vi har pratat med en hel del vittnen och försöker klarlägga vad som har hänt, sa polisens presstalesperson, Calle Persson.

Vid 22.30-tiden berättade polisen att ytterligare en person ska ha misshandlats med ett tillhygge i samband med bråket, men att det är oklart hur pass allvarligt han har skadats.

De två gripna anhölls senare under natten och ärendet rubriceras som mordförsök och grov misshandel. Vad de har för inställning till misstankarna vill polisen inte kommentera.

Platsen spärrades av och flera polispatruller förhörde vittnen. Polisen topsade på plats, bland annat fanns det blodstänk på en bänk.

Den tekniska utredningen på platsen avslutades under natten.