Man lockade med flicka i 10-årsåldern i källare och försökte få henne att utföra oralsex

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / TT

En man fick med en flicka i 10-årsåldern ner i en källare och drog ner sina byxor och försökte förmå flickan att utföra oralsex. Mannen var på måndagskvällen fortfarande på fri fot.

Klockan 19 på söndagskvällen kontaktades polisen av upprörda föräldrar på Näsby.

– Det är en flicka som har varit ute på innergården. När hon öppnar porten och ska gå upp i lägenheten kommer det en man som slår följe med henne in i trapphuset. Han förmår henne att, istället för att gå upp till lägenheten, slå följe med honom ner i källaren. Där tar han av sig byxorna och vill att hon ska utföra oralsex på honom, säger Magnus Lautin, polisens inre befäl i Kristianstad.

Enligt polisen ska flickan dock ha kunnat ta sig därifrån.

– Hon säger att hon gick därifrån och gick hem till sina föräldrar. Det ska inte ha använts något våld överhuvudtaget och ingen beröring.

Polisen har gjort dörrknackningar i området och har haft specialsökhundar på plats, men vid 20-tiden på måndagen var mannen ännu inte gripen. Polisen vill därför ha vittnesuppgifter.

– Vi skulle vilja ha vittnesuppgifter, om någon har sett något liknande eller annat olustigt som har skett vid 19-tiden vid Albogatan. säger Magnus Lautin.

Det är oklart i vilken ålder mannen är.

– Vi har en beskrivning av hur mannen ser ut, men jag vill inte gå ut med det i nuläget för att det kan påverka vittnesbeskrivningen.

Händelsen rubriceras som försök till grov våldtäkt.

Ska barnfamiljer i området vara oroliga?

– Nej vi vet inte mer än att det här ska vara en isolerad händelse.