Man med stickskador funnen – en anhållen

Tollarp Artikeln publicerades
Misstänkt mordförsök i Tollarp. Polisen spärrar av.
Foto: Tommy Svensson
Misstänkt mordförsök i Tollarp. Polisen spärrar av.

En man med misstänkta stickskador anträffades på en gata i ett villakvarter i Tollarp på fredagskvällen. Hans skador betecknas som allvarliga. Enligt polisen handlar det om ett mord- alternativt dråpförsök. En person har anhållits.

Polisen anträffade den skadade mannen, som är i 18-årsåldern, utomhus i närheten av korsningen mellan Sigrids väg och Tre Kvinnors väg i Tollarp strax efter klockan 19 på fredagen.

Mannen har misstänkta stickskador på kroppen. Han var vaken och talbar när han anträffades. Enligt akuten på CSK är hans skador allvarliga och strax efter klockan 21 togs mannen in för operation. Vid 23-tiden uppgavs mannens skadeläge vara allvarligt men stabilt.

– Det är en polispatrull som larmar in att de har anträffat honom i Tollarp. Han befann sig på gatan men jag vet inte om han låg ner eller hur han såg ut när han anträffades, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Polisen sökte av området kring Sigrids väg med hund.
Foto: Tommy Svensson
Polisen sökte av området kring Sigrids väg med hund.

Polispatrullen transporterade honom till Centralsjukhuset i Kristianstad där sjukhuspersonal mötte upp.

Utredningsåtgärder påbörjades i Tollarp och på sjukhuset för att få fram mer information om vad som har hänt. Området där mannen hittades spärrades av. Flera polispatruller var på plats.

Vid 23-tiden på fredagen meddelade polisen att tre personer, två män och en kvinna, samtliga i 18-årsåldern, hade gripits. De greps i Tollarp under kvällen och förhör med de gripna skulle hållas under natten.

På lördagsmorgonen hade en av de gripna anhållits misstänkt för mord- alternativt dråpförsök. De två andra har släppts. Alla tre greps i närheten av den plats där den skadade mannen hittades.

– Vi har spärrat av så tekniker ska kunna jobba ostört. Vi har hittat en trolig brottsplats, det är i anslutning till platsen där vi hittade honom. Vi tror att anträffade platsen är väldigt nära brottsplatsen, säger Fredrik Bratt.

Polisen undersöker en bil i anslutning till brottsplatsen.
Foto: Tommy Svensson
Polisen undersöker en bil i anslutning till brottsplatsen.