Många pärlor när coolaste bilen utsågs

Kristianstad Artikeln publicerades

När juryn korade stans coolaste bil värderades alltifrån allmän skötsel till klädsel och coolhets faktor. De vinnande bidragen hade allt juryn önskade.
Under gårdagen arrangerade Automobile Club Christianstad en veteranbilsutställning där den coolaste bilen i stan skulle koras. Det visade sig att detta inte var så lätt som man tänkt sig, istället för en vinnare fann juryn bestående av Supportgruppen hela tre vinnare.
Chevrolet blandades med Cadillac, och Pontiacbilar, alla lika välputsade och glänsande, dagen till ära.
Mikael Rosengren, arrangör för dagen berättar att föreningen vill visa sina bilar eftersom de skiljer sig från dagens slätstrukna och likartade bilar. För Mikael Rosengren började det hela som ett intresse för bilar och är idag hela hans livsstil.
– Till bilarna kommer också musik, stil och olika samlingar. Just nu samlar jag på bensinpumpar och oljeburkar.
I över tjugo år har vissa av utställarna varit aktiva med sina bilar, putsat, grejat och renoverat. En av dem är Eberhard Uhr som kört från Tyskland för att delta i utställningen med sin Volvo PV från 1957. Men Eberhard Uhr får lön för mödan. Hans PV är en av de tre som utnämns till stans coolaste bil. Han berättar att bilarna är hans stora intresse i livet och att han har två skönheter som väntar på honom i det tyska garaget.
Under dagen spelade det lokala bandet Road Runner band Rock’n’Roll på Stora torg, som hade många besökande under dagen.
Ulrika Larsen