Marodörer förstörde Hugos drömbygge

Önnestad Artikeln publicerades

Under sista halvåret har Kullmans bil i Önnestad varit utsatt för både stölder och skadegörelse vid flera tillfällen. Nu får det snart vara nog, menar Hugo Kullman som är ägare till firman.

Morgonen den 2 november möttes Hugo Kullman av en dyster upptäckt när han kom till sin bilfirma i Önnestad. Hans projekt och hobbybil, en Nissan 200SX, stod utan fälgar och med skrapade och förstörda skärmar och kofångare. Något som fick honom att uppgivet undra om han skulle behöva sova på sin firma för att få ha sina bilar i fred.

Sista halvåret har det försvunnit allt från katalysatorer, stereoapparater och extraljus från de bilar som finns till försäljning på området. Det har också förekommit skadegörelse på bilarna.

En morgon i november stod Hugo Kullmans Nissan 200SX utan fälgar och med skrapade och förstörda skärmar och kofångare.
En morgon i november stod Hugo Kullmans Nissan 200SX utan fälgar och med skrapade och förstörda skärmar och kofångare.

- Jag kan inte ens räkna alla tillfällen, säger han. Ofta görs det också försök till att slanga bensin med uppbrutna tanklock som följd. Det har också hänt att någon har dragit med en skruvmejsel över ett antal bilar bara för att förstöra.

Han har lagt åtskilliga timmar på att bygga på sin hobbybil, den var i stort sett klar. Tanken var att den skulle fungera som en slags reklampelare för firman. Nu väntar han på besked från försäkringsbolaget om det är värt att börja jobba med bilen igen eller om den måste skrotas.

– Jag har polisanmält men det är inte så mycket de kan göra eftersom inga vittnen finns. Verkstaden och kontoret är utrustat med larm men eftersom området inte är inhägnat är det svårt att ha larm utomhus.

Kofångaren hade blivit totalförstörd.
Kofångaren hade blivit totalförstörd.

Han har satt upp en kamera efter tråkigheterna.

- Min förhoppning är att detta kommer att hålla otillåtna personer utanför området så jag får ha mina bilar och min verksamhet i fred. Annars blir jag kanske tvungen att söka mig härifrån och det känns ju jättetråkigt, säger Hugo Kullman. Men jag kan inte fortsätta att kasta pengar i sjön.