Mästarbesök när Kärleksgatan utsågs till Sveriges sportigaste gata

Yngsjö Artikeln publicerades
Jesper Blomqvist passade på att utmana Yngsjös unga fotbollsspelare.
Foto: Beri Zangana
Jesper Blomqvist passade på att utmana Yngsjös unga fotbollsspelare.

Svenska Postkodlotteriet har utsett Kärleksgatan i Yngsjö till ”Sveriges sportigaste gata” 2018. På torsdagen firades utmärkelsen på Yngsjö IP tillsammans med före detta fotbollsproffset Jesper Blomqvist.

Han var en del av laget som vann VM-brons i USA 1994, han har medverkat i SVT:s ”Mästarnas mästare” där han slutade på en fjärde plats och förra året vann han danstävlingen ”Let's dance”. Nyligen öppnade Jesper Blomqvist en pizzeria på Lidingö och i juni tävlar han även i Tv4:s Postkodmiljonären tillsammans med före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

Men när Jesper Blomqvist besökte Yngsjö på torsdagen var det i ett helt annat sammanhang – för att tillsammans med Yngsjöborna fira att Kärleksgatan blivit utsedd till Sveriges sportigaste gata av Svenska Postkodlotteriet 2018. På Yngsjö IP var det minst sagt festlig stämning.

För Jesper Blomqvist, som själv växte upp i Tavelsjö i Västerbotten, var det som att komma hem och nostalgin var ett faktum.

– Det är som att komma hem för mig när jag besöker Yngsjö, när man kommer till en sådan här idrottsplats, för jag tycker det är såhär fotboll ska vara, med ett gammalt omklädningsrum. Det är precis vad jag själv är van vid. Idrottsföreningen skapar de här broarna mellan folk och man får gemensamma saker och intressen att prata om och bygga vidare vänskapen på, säger Jesper Blomqvist.

Kjell Jönsson, Leif Olsson, Eva Olsson och Anna-Greta Jönsson.
Foto: Beri Zangana
Kjell Jönsson, Leif Olsson, Eva Olsson och Anna-Greta Jönsson.

Leif Olsson och Eva Olsson är några som själva bor på Kärleksgatan och de tror att gemenskapen i området är en anledning till att Kärleksgatan utsågs till Sveriges sportigaste gata.

– Alla pratar med alla när de kommer ut, här finns en bra gemenskap. Det är många som är aktiva med fotbollen här också, säger Leif Olsson.

Jesper Torp tillsammans med Jesper Blomqvist.
Foto: Beri Zangana
Jesper Torp tillsammans med Jesper Blomqvist.

Och det var fler lokalbor som var glada över utmärkelsen.

– Det finns ett engagemang från alla som bor här och en riktig team-känsla, Yngsjö IF är en aktiv förening, säger Anna Berg, som själv bor på Kärleksgatan och är aktiv i Yngsjö IF.

Att Kärleksgatan ens kom med är tack vare bland andra Ingemar Lundin, som själv inte var särskilt förvånad över utmärkelsen.

– Jag förväntade mig det. Vi har en idrottsförening som gör att vi alla kan samlas och vara aktiva. Man växer ju upp med idrotten här. Att bli utsedda till Sveriges sportigaste gata gör att gemenskapen stärks ännu mer och vi kan samlas runt någonting, säger han.

Foto: Beri Zangana

Kärleksgatan är också med och gör upp och vinsten i tävlingen ”Sveriges bästa gata” som även den arrangeras av Svenska Postkodlotteriet, för fjärde året i rad. Förra året slutade de på en fjärde plats.