Miljardär från Åhus skänker pengar till skolungdomar

Kristianstad Artikeln publicerades
Henrik Persson Ekdahl är en av Skånes få tech-miljardärer, med rötterna i Åhus.
Foto: Lasse Ottosson
Henrik Persson Ekdahl är en av Skånes få tech-miljardärer, med rötterna i Åhus.

Miljardären och entreprenören Henrik Persson Ekdahl sponsrar Frökne If i Kristianstad även nästa läsår.

För andra året i rad sponsrar miljardären sportaktiviteter för ungdomarna vid Fröknegårdsskolan. Aktiviteterna är bland annat tennis, pingis, fotboll, basket, dans och tjejträning. Utöver träningstillfällen efter skoltid arrangerar föreningen resor till olika turneringar runt om i landet.

– Arbetet som vi bedriver handlar om värdegrundsarbete och inkludering, säger Daniel Nilsson, verksamhetsansvarig vid Frökne If i ett pressmeddelande.

– Vi har sett effekterna och betydelsen av att tillföra föreningsliv och ett sammanhang till eleverna, det leder till en rad fördelar, inte minst bättre hälsa, fortsätter han.

Henrik Persson Ekdahl har rötterna i Åhus men bor numera i Spanien. För läsåret 2019/2020 sponsrar Henrik Persson Ekdahl föreningen med 40 000 kronor. Pengarna ska bland annat gå till turneringsresor och kläder till ungdomarna.

– Jag vill engagera mig mer i min svenska hemkommun, och sponsringen av Frökne If är en del av det. I dagsläget sponsrar jag eventet Åhus Beach och har löpande dialog med Kristianstads kommun om olika projekt som rör idrott för barn och ungdomar. Jag kommer leta vidare efter fler klubbar, föreningar eller anläggningar att sponsra, säger Henrik Persson Ekdahl i pressmeddelandet.