Missing People i nytt sök efter Lelle Hildebrand

Nordöstra Skåne/Blekinge Artikeln publicerades
I april genomfördes den första offentliga sökinsatsen efter Lelle Hildebrand på uppdrag av polisens Kalla fall-grupp i området kring Immeln.
Foto: Tommy Svensson
I april genomfördes den första offentliga sökinsatsen efter Lelle Hildebrand på uppdrag av polisens Kalla fall-grupp i området kring Immeln.

På söndag genomförs en ny stor sökinsats efter den försvunne turnéledaren.

Söndagens sök blir den andra offentliga sökinsatsen som Missing People genomför på uppdrag av polisen i region Syds Kalla fall-grupp. Området för insatsen har inte sökts igenom tidigare.

”Vi hoppas att många frivilliga vill delta och därmed hjälpa anhöriga, Missing People och polis att bringa klarhet i vad som hänt Lelle Hildebrand,” skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Den första sökinsatsen med frivilliga krafter genomfördes i ett område kring Immeln den 7 april. Sedan dess har en rad internsök genomförts, där endast personer som har gått särskild utbildning har varit med. Tanken med de mindre internsöken där endast erfaren personal är med är att minimera risken för skador bland sökarna. Området på gränsen mellan nordöstra Skåne och Blekinge som polisen bedömer som intressant är nämligen på vissa håll svårframkomligt.

Vid internsöken har Missing People använt hundar som är utbildade i att söka efter avlidna personer. De har också fått hjälp av Sveriges Metallsökarförening. Fynden man gjort har lämnats in till polisen.

Söndagens sök startar klockan 13.00 och utgår från samlingsplatsen Folkets hus i Sölvesborg.