Musikalisk resa i batmobilen

Kristianstad Artikeln publicerades

I lördags intog Batman Konserthuset i Kristianstad. Men han var inte ensam. Med sig hade han Susanna från Figaros Bröllop och framför allt Christianstad Symfoniker.

Kvarten innan klockan 16.00 på lördagseftermiddagen fyller musikerna i Christianstad Symfoniker på depåerna under scenen i Konserthuset. En smörgås med ost och paprika och en kopp kaffe innan konserten ska börja. En våning upp gör dirigenten Patrik Dahlbom och sopranen Elin Svensson de sista förberedelserna.

Huvudnumret i dagens konsert är hämtad från de mörka gränderna i Gotham City. I form av musik och bild kommer Batman in i Konserthuset och publiken får stiga in i batmobilen för att åka med på en musikalisk resa signerad Danny Elfman. En man som skrivit originalmusiken till ett antal filmproduktioner och tv-serier. På repertoaren finns allt från Spider Man och Simpsons till Dead Presidents och Mars Attacks. – Jag var inne och tittade på hans hemsida. Det var en lång rad av filmmusik. Han är väl den tillsammans med John Williams som gör musiken till de flesta amerikanska filmerna, säger Patrik Dahlbom.

– Vi har lyckats lägga vantarna på originalnoterna till Batman. Det är speciellt. Batman suite må vara huvudnumret, men konserten bjuder på så mycket mera.

Bland annat får publiken lyssna till solosång med Elin Svensson. Hon framför Susannas aria ur Figaros Bröllop. Dessutom spelar orkestern fyra vinjetter ur Lars-Erik Larssons En Vintersaga och ouvertyren till Candide av Leonard Bernstein.

Roger Bing

0456-29 000

roger.bing@kristianstadsbladet.se

Fotnot: Mer om Danny Elfman, som skrivit Batman Suite, finns att läsa på hemsidan http://elfman.filmmusic.com.

Christianstad Symfoniker

Christianstad Symfonikers medlemmar består av musiker och musikintresserade från hela nordöstra Skåne. Både yrkesmusiker, musiklärare, musikstuderande samt fritidsmusiker. Orkestern brukar göra sex till åtta konserter per år. Repertoarvalet har stor bredd. Den kan vara klassisk såväl som modern, seriös eller populär.

Källa: www.chrsymf.d2g.com.