Mustasch bjöd fansen på åktur runt Ivösjön

Bromölla Artikeln publicerades

Hojrock. När två killar i Mustasch kom till trakten långt före spelningen på Sweden Rock arrangerades en mc-tur där några fans fick åka hoj med sina idoler. Självklart var även vår reporter med.

Han har haft körkort i drygt en vecka. Även om utseendet med långt hår och skägg gjort att man länge kunnat ta honom för en biker. Mats "Stam Johansson, basist i kultförklarade hårdrocksbandet Mustasch, blev lika förvånad som många andra när han klarade det.

– Jag hade övningskört privat och tänkte "jag chansar på en uppkörning". Det kostar bara 500 spänn.

Investeringen var lyckad. Numer kör han omkring på en Honda som han köpt. Dessutom har svenska generalagenten ställt i ordning två "Mustasch-hojar", Testosterone, baserade på CB1000R som blivit speciallackade. Nu kör han och gitarristen David Johannesson omkring på såna emellanåt till och från spelningarna.

  Men även med fansen. För precis som på andra håll i landet inför spelningarna har de samverkat med en lokal mc-handlare, den här gången Claessons i Bromölla, och ordnat en tur dit motorcykelburna fans kan vinna inbjudan och köra med killarna på en hojtur.

  Ett femtontal lyckliga dök upp i Bromölla och fick följa med på en lugn tur runt Ivösjön. Vid lunchen på Bäckaskogs slott var det flera som passade på att snacka allt från motorcyklar till gitarrer, musik och tidigare hojerfarenheter med bandkillarna.

  – Det var en lugn tur, men kul att åka med. Killarna körde bra och är dessutom trevliga, sa Johan Pettersson från Karlshamn som hade fått en plats i gruppen.

  Fakta

  Webb-tv

  Se videon från körningen på kristianstadsbladet.se

  Visa mer...