”Nu ska jag bara vinna finalen också”

Degeberga Artikeln publicerades
Gustav Lindholm vann andra deltävlingen i ”Ta chansen på turné” i Degeberga.
Foto: Freke Räihä
Gustav Lindholm vann andra deltävlingen i ”Ta chansen på turné” i Degeberga.

Spirande artister från hela området samlades klockan 12 lördagen den 10 februari på Tingstorget i Degeberga.

Här utspelade sig andra deltävlingen av ”Ta chansen på turné”. Totalt sex var utvalda och mötte en förväntansfull publik entusiasmerade av poeten Hamza Hirsi som agerade konferencier.

Den yngsta deltagaren var tolvåriga Nicole Wachala Narin från Degeberga. På torget erbjöds publik och deltagare närproducerad gratiskorv från Degeberga Kött & Chark, ungefär 150 korvar skänktes bort och sköljdes ner med kaffe från Coop och framträdanden från musikgymnasierna i en mulen vinterby.

Musik och skratt höll värmen uppe hela eftermiddagen. Spänningen var stor då vinnarna slutligen skulle namnges klockan 15.

Flertalet biljetter till Melodifestivalen hade då redan vunnits av personer i publiken. Många närvarande sponsorer hade minitävlingar. Men alla ville veta vem skulle möta den numera namnkunniga Vera Kronbäck, vinnare i första deltävlingen i Åhus och alla de artister som kommer att vinna i Fjälkinge, Tollarp, Vä och Kristianstad där de andra deltävlingarna äger rum under februari.

– Och vinnaren är …, drar Hamza Hirsi ut på det, har ni tänkt på att det finns gratis godis där borta?

– Och vinnaren är Gustav Lindholm!

Applåder rungar och is faller från Tingshusets tak. Gustav Lindholm tar sig upp på scenen och framför sitt nummer en gång till, märkbart avslappnad.

Därefter samlas alla deltagare på scen och får frusna tulpaner och lektioner i att buga för publiken.

Alla applåderar igen.

På väg ner från scenen fångade Kristianstadsbladet Gustav med en fråga om hur det känns.

– Va? Jag menar, det känns jättebra! säger Gustav. Nu ska jag bara vinna finalen också. Men först ska vi köra hem till Broby och till glass och mello. Det ska bli skönt.

I Degeberga gick även Alice Wilgotsson vidare. I Åhus gick förutom Vera Kronbäck även Clara Hegbart vidare.

Fakta

Ta chansen på turné

Är en musiktävling för barn födda mellan 2000 och 2006 i samarbete med bland annat Kristianstad Fritidsgårdsforum, kommunen och flertalet andra. Det är ett turnerande evenemang som förbereder bygden för Andra chansen som i år avgörs i Kristianstad. Finalen i Ta chansen på turné äger rum den 2 mars på Stora torg, medan Melodifestivalen lockar Kristianstadsborna till arenan dagen efter.

Visa mer...