Ny BB-app för gravida och föräldrar

Kristianstad Artikeln publicerades
Nu ska en ny app hjälpa gravida kvinnor.
Foto:Jessica Gow / TT
Nu ska en ny app hjälpa gravida kvinnor.

Gravida kvinnor och blivande föräldrar kan nu vända sig till sin smartphone för hjälp. En ny app, BB Kristianstad, lanseras för att hjälpa till med den första veckan med nyfött barn.

Appen lanseras den 14 oktober och finns att ladda ner gratis för både Iphone- och Android-telefoner. Tanken att är underlätta den första veckan när föräldrarna kommer hem med ett nyfött barn.

Cecilia Persson och Therese Holst jobbar på BB-avdelningen och förlossningsavdelningen på CSK. De berättar att den yngre målgruppen gjorde att en idé föddes.

– Blivande föräldrar är en grupp som är bekväm i vår digitala värld. Då föddes idén om att skapa en app. Jag och Therese spånade vidare och presenterade tankarna för vår chef som gav klartecken att gå vidare. Appen har tagits fram av oss tillsammans med ett företag som är specialiserade på appar inom sjukvården, säger Cecilia Persson.

Appens innehåll är anpassat för just CSK och tanken är att uppdatera med texter om vad som händer under hela graviditeten. Det finns också texter om bland annat rollen som förälder, råd om kost och träning, amning och även en packlista på vad som bör tas med till sjukhuset när det är dags att föda.

– Det ger föräldrarna en möjlighet att vet mer om vad som händer både för barnet och mamma. Att skapa trygghet. Föräldrar som är välinformerade kan lättare ta till vad som händer både innan och efter förlossningen, säger Cecilia Persson och Therese Holst.