Nya containerbränder i Kristianstad på nyårsafton

Kristianstad Artikeln publicerades

Det har brunnit i flera containrar i Kristianstad under nyårsaftonskvällen.

Räddningstjänsten har haft intensiva timmar kring tolvslaget.

Strax efter klockan 20 kom larm om brand i en container vid Albogatan på Gamlegården. Containern uppgavs stå nära bilar och träd, men branden kunde släckas av räddningstjänsten utan att den spred sig.

Vid 21-tiden kom larm om brand igen i samma container. Enligt vakthavande brandingenjör Dan Svensson hade branden troligen blossat upp igen. Den släcktes på nytt.

En timme senare, klockan 21.58, fick räddningstjänsten rycka ut på en ny containerbrand vid närliggande Bjäregatan. Det brann med öppna lågor, enligt räddningstjänsten.

Klockan 22.48 åkte räddningstjänsten till en brand i en papperskorg på Oxhagsvägen.

– Man ville ha polis på plats, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i region syd.

Vid klockan 23.27 var det åter dags att rycka ut. Då till en containerbrand vid Näsbychaussén. Och strax därefter släckte man en containerbrand vid Jakobs väg på Charlottesborg.

Dessutom ryckte man ut till en utomhusbrand vid Prästallén strax efter midnatt.

Även på fredagskvällen brann det i en container på Gamlegården, vid Netto på Näsbychaussén. Larmet kom då klockan 21. 37 och ytterligare två larm klockan 23.23 samt 00.10, men det visade sig handla om samma containerbrand som orsakade rökutveckling.

På grund av oroligheterna som varit på Gamlegården inväntade räddningstjänsten polis innan de släckte fredagskvällens brand.

Även på nyårsaftonen budades polis till platsen i samband med brandlarmen, men räddningstjänsten uppger att det inte har varit några oroligheter på platsen.

– Det har varit mycket raketer i folksamlingar och mycket raketer överhuvudtaget i Kristianstad. Men inte något som blivit anmälningar, utan det ligger som ofog. Man har skjutit mot bilar och mot en hamburgerrestaurang, säger Anna Göransson.

– Det har varit hur många containerbränder som helst i natt, säger operatören vid SOS Alarm i Malmö syftande på hela Skåne.