Odramatiskt när Moderaterna utsåg sina nomineringar

Kristianstad Artikeln publicerades

På torsdagen nominerade Moderaterna sina huvudkandidater till posterna i bland annat kommunstyrelsen. Bo Silverbern föreslås bli kommunfullmäktiges ordförande.

Peter Johansson, Moderaternas gruppledare, beskriver ett positivt möte utan några överraskningar.

– Det var en enig valberedning som la fram förslagen och sen var vi också eniga om alla val på mötet nu ikväll (igår red anm.).

Peter Johansson, Moderaternas gruppledare.
Foto: Bosse Nilsson
Peter Johansson, Moderaternas gruppledare.

Peter Johansson själv valdes till den som blir ordförande i kommunstyrelsen, men han börjar som vice ordförande. Alliansen är överens om att M och L delar på posten. De sitter ett år var. Liberalerna har nominerat Pierre Månsson till posten och han kommer att ta första året.

– Och när Pierre sitter som ordförande så kommer jag samtidigt vara ordförande i arbetsutskottet (Ksau). Vi delar uppdraget rakt av, säger Peter Johansson.

På Moderaternas möte valdes också Bo Silverbern till posten som kommunfullmäktiges ordförande. Han blir också ersättare i kommunstyrelsen.

Bo Silverbern är Moderaternas huvudkandidat till posten som kommunfullmäktiges ordförande.
Foto: Tommy Svensson
Bo Silverbern är Moderaternas huvudkandidat till posten som kommunfullmäktiges ordförande.

Ludwig Ceimertz och Camilla Palm valdes in som ledamöter i kommunstyrelsen. Palm blir även ordförande i kommunstyrelsens personalutskott.

Som kommunrevisionens vice ordförande valdes Göran Sevebrant. Lena Olsson valdes till ordförande av kommunfullmäktiges valberedning. Ersättare i valberedningen blir Ewa Jakobsen.

Moderaterna väntar med att utse kandidater till resterande nämnder till slutet av november.

– Nästa val gör vi den 29 november. Då är det 35 platser som ska väljas. Det är presidieplatser, ledamöter och ersättare i nämnder och styrelser, säger Peter Johansson.

På tisdagen den 13 november väljer kommunfullmäktige formellt personerna till de poster som partierna har nominerat kandidater till.