Ung pojke avled efter ha blivit påkörd av tåg

Kristianstad Artikeln publicerades
Olyckan inträffade vid järnvägen i närheten av Kulltorpsskolan.
Foto: Adam Ihse/TT
Olyckan inträffade vid järnvägen i närheten av Kulltorpsskolan.

En ung pojke avled i en tragisk olyckshändelse efter att ha blivit påkörd av ett tåg i Nosaby. Olyckan inträffade i närheten av Kulltorpskolan.

Trafikverket meddelade klockan 20.16 att det var stopp för all tågtrafik mellan Kristianstad och Bromölla och att orsaken var en olyckshändelse mellan Kristianstad och Fjälkinge.

Det rör sig om en olycka där en ung pojke har blivit påkörd av tåget och har avlidit.

– Allt talar för en olycka. Anhöriga är underrättade och det kommer att ta lite tid innan vi får en bild av vad som har hänt, säger polisens presstalesperson, Patric Fors.

Även räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen.

– Initialt hjälpte vi till med krisstöd till anhöriga i omgivningen och sedan att vara behjälplig i utrymning av tåget, säger Dan Svensson, befäl på räddningstjänsten.

Tågpassagerarna ska ha fått fortsätta från platsen i ersättningsbussar.

Polisen lade klockan 21.15 ut information på sin hemsida: ”En person är påkörd av ett tåg i Kristianstad. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på plats”.

Senare, 21.41, uppdaterades informationen att den påkörde är en yngre pojke och att anhöriga är underrättade.

Strax efter midnatt meddelade Skånetrafiken att man kommer köra linjen som vanligt under lördagen.

– Det finns ingen misstanke om brott. Det är en tragisk olycka, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, på lördagsmorgonen.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att olyckan inträffat vid järnvägsövergången vid Sjövägen. Det har nu ändrats. Det som är känt är att olyckan inträffat i närheten av Kulltorpskolan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.