"Placeringen är över förväntan"

Kristianstad Artikeln publicerades
Carl-Henrik Dahlqvist, marknadsansvarig och en av tre ägare till Kristianstads golfbana i Åhus AB.
Foto:Tommy Svensson
Carl-Henrik Dahlqvist, marknadsansvarig och en av tre ägare till Kristianstads golfbana i Åhus AB.

Kristianstads GK placerar sig på en sjundeplats bland svenska golfbanor i Golf Digests årliga prestigefyllda golfbaneranking.

1 Vad säger du om placeringen?

– Det känns fantastiskt. Vi har haft en målsättning att komma topp tio bland Sveriges banor, men att placera sig på sjundeplats redan första året efter ombyggnaden är över förväntan. Vi är enormt glada, och det känns som ett kvitto på att allt det hårda jobbet vi satsat på golfbanan varit rätt, och att vi är på väg i rätt riktning.

2 Åhus Östra har byggts om och renoverats. Har resultatet blivit som ni tänkte er?

– Ja, Pierre Fulke och Adam Mednick har gjort ett suveränt jobb. Banan har blivit över vår förväntan.

3 I fjol låg Åhus Östra på 14:e plats på rankingen. Det är ett rejält kliv uppåt?

– Ja, men man ska också komma ihåg att kriterierna i rankingen har ändrats något, nu går Golf Digest mer på Europeisk standard, vilket betyder att det mest handlar om själva golfbanan. Tidigare räknades också klubbhus, toaletter och helheten in mer. Vi vet att vi har en bra produkt i våra banor.

4 Finns chansen att avancera ytterligare på rankingen?

– Det finns banor vi aldrig kommer att rå på, exempelvis Bro Hof som ju är byggd för att vara en Europeisk toppbana. Vi har en gammal bana – som visst kan förädlas ytterligare. Man ska komma ihåg att den öppnade efter ombyggnaden i juni – om något år har banan vuxit till sig fullt ut.

5 Hur viktigt är det att ligga högt i Golf Digests rankning?

– Det är viktigt eftersom det ger uppmärksamhet i media, vi får fler gäster och även internationella kunder som vill spela Sveriges tio bästa banor. Sedan är det också roligt för medlemmarna att ha en bra hemmabana.

6 Vad händer nu?

– Nu är det fullt fokus på stortävlingen nästa vecka, när de bästa spelarna både på herr- och damsidan gör upp i finalen här på Åhus Östra. Därefter kommer vi starta arbetet med att bygga den nya rangen, svingstudios, puttningsstudio samt ett golfrelaterat gym på området.