Pojke påkörd vid järnvägsövergång – förd till sjukhus

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En ung pojke blev på tisdagseftermiddagen påkörd av en personbil. Föraren är misstänkt för rattfylleri.

Larmet om en påkörd person vid Helgegatan inkom klockan 15.06 på tisdagen. Räddningstjänsten fick först in uppgifter om att den påkörda pojken på elva år skulle vara fastklämd, men så var inte fallet. En förare i personbil hade dock kört på honom.

– Vi la killen på en så kallad spineboard för att förebygga nack- och ryggskador, säger räddningsledare Peter Rosenqvist.

Pojken ska ha varit vaken och talbar då räddningstjänsten kom till platsen.

– Han har förts till sjukhus och där ska en förälder möta upp honom, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral någon timme efter att olyckan inträffat.

Föraren, i 20-årsåldern, som misstänks ha kört på den unga pojken fick följa med polisen för provtagning. Han misstänks ha varit påverkad då han körde bilen. Föraren körde förutom på pojken även på bommen till järnvägsövergången och bilen for även in i ett räcke som i sin tur hindrade honom från att köra ned i kanalen.

Fordonet fick bärgas från platsen. Polisen uppmanar de som kan ha sett händelsen eller gjort iakttagelser i anslutningen till det att pojken blev påkörd att höra av sig på nummer 114 14.