Polisen söker fler pusselbitar om bilsprängningen

Kristianstad Artikeln publicerades
Bilens sprängdes på lördagsmorgonen den 4 november.
Foto:Lasse Ottosson
Bilens sprängdes på lördagsmorgonen den 4 november.

Polisen har en bild av hur bilsprängningen i korsningen Skogsvägen/Lyckans väg förra lördagsmorgonen gick till, men söker fler pusselbitar och hoppas på iakttagelser från allmänheten.

Cirka 06.30 på lördagsmorgonen den 4 november sprängdes en bil, som stod parkerad i korsningen Skogsvägen/Lyckans väg.

Polisen uppskattar att sprängningen hördes i flera kvarter runtomkring och hoppas få in fler iakttagelser.

– Någon kan ha vaknat och gått upp för att titta vad som hänt och sett fordon eller folk som springer eller rör sig på ett sätt som man reagerar på, säger kommissarie Anders Svenson, chef för grova brott i Kristianstad.

Dessa personer får gärna höra av sig till polisen, som arbetar intensivt med händelsen. I det arbetet är varje liten del av värde.

– Det lilla kan vara stort för oss. Vi har en bild av hur det gick till, men vill ha in mer information, säger Anders Svenson.

Polisen har knackat dörr i den närmsta omgivningen där bilen stod parkerad. Anders Svenson poängterar att iakttagelserna inte behöver vara gjorda precis vid brottsplatsen utan också i kvarteren däromkring.

Ingen misstänkt har gripits för bilsprängningen.

Samma lördagsmorgon som bilsprängningen inträffade upptäcktes att skott avlossats i ett lägenhetshus intill. Två män togs till förhör och anhölls som misstänkta för mordförsök. Männen släpptes på fri fot eftersom bevisen inte räckte för att begära dem häktade.