Polisen utreder bränderna i Åhus

Åhus Artikeln publicerades
En sommarstuga på Kaninvägen brann ner till grunden natten till måndagen.
Foto: Tommy Svensson
En sommarstuga på Kaninvägen brann ner till grunden natten till måndagen.

De senaste veckorna har tre hus i Åhus brunnit. Natten till måndagen totalförstördes ett fritidshus på Kaninvägen. ”Vi tittar på dem gemensamt och ser om där finns något samband”, säger förundersökningsledare Tommy Börjesson.

De senaste veckorna har det brunnit i tre hus i Åhus. Den fjärde april brann ett hus på Krokiga gatan, natten till den tolfte april brann en större sommarstuga ner till grunden på Illervägen, och natten till måndagen var det dags igen.

Denna gång var det en sommarstuga på Kaninvägen som började brinna kraftigt natten till måndagen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 03.48 och när räddningstjänsten kom fram var huset helt övertänt. Ingen person fanns i huset när det började brinna.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom ut till platsen i natt, säger Jonas Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var kvar under morgonen och släckte det sista. Även polis var på plats för att spärra av tomten. Av huset är det inte mycket kvar.

Polisen vill på måndagen inte uttala sig kring om det finns någon misstanke om brott i samband med branden.

– Det är för tidigt att säga. Vi uttalar oss inte i nuläget utan får vänta till teknikerna varit där, säger Tommy Börjesson, förundersökningsledare som utreder den senaste tidens bränder i Kristianstadstrakten. Bland dem finns också ett antal bränder i containrar och halmbalar.

Det nedbrunna fritidshuset på Kaninvägen kommer att undersökas av polisens tekniker först på tisdagen, när resterna av huset hunnit svalna.

När räddningstjänsten kom fram till platsen på natten var branden redan fullt utvecklad.
Foto: Tommy Svensson
När räddningstjänsten kom fram till platsen på natten var branden redan fullt utvecklad.

Efter branden på Illervägen hittade teknikerna ingen brännbar vätska som tyder på att den skulle vara anlagd, men Tommy Börjesson har ännu inte fått hela rapporten från teknikerna. Vad gäller branden på Krokiga gatan kunde teknikerna inte utesluta att den startat på grund av ett elfel, men man vet inte med säkerhet att det är det som är orsaken.

– Vi tittar på dem gemensamt och ser om där finns något samband, säger Tommy Börjesson.

Har ni fått in tips från allmänheten om branden på Kaninvägen?

– Det har kommit in något tips. Vi har ett vittne som har hört av sig och sett en person gå på vägen i området. Finns där någon som gjort iakttagelser får den personen gärna höra av sig.

Polisen utreder om det finns något samband mellan den senaste tidens bränder.
Foto: Tommy Svensson
Polisen utreder om det finns något samband mellan den senaste tidens bränder.