PRO:s första pubkväll fyllde Medborgarhuset

Tollarp Artikeln publicerades

Att Tollarp har en pigg pensionärskår som går på rockkonsert mitt i veckan rapporterade vi om för en vecka sedan när SPF arrangerade konsert i Medborgarhuset. En vecka senare är det PRO som intar samma lokal, nu med en pubafton.

PRO Tollarp - Linderöd satsar på pubkvällar i Medborgarhuset.
PRO Tollarp - Linderöd satsar på pubkvällar i Medborgarhuset.

Det bjuds på snittar, ölkorv, salta pinnar, chips och självfallet öl, vin, cider och alkoholfria alternativ. Det lyser av mys i ögonen på seniorerna som samlats på Medborgarhuset denna kväll, och musikanläggningen är även den på plats.

- Det är den första pubafton vi har och det ska du nog se blir kul, berättar Christina Vågheden, ordförande för PRO Tollarp - Linderöd.

Vid bordet diskuteras hur välbehövligt det är att komma ut och träffa folk och hur viktigt det är att inte glömma bort att träffa goda vänner och bekanta över något gott i glaset på ålderns höst, precis som man gjorde förr i tiden. Och att det är pubafton, det hörs. Det skålas, bland sorlet hör man glas som klirrar, det välkända pys-och-klicket från öl- och läskburkar.

Christina Vågheden går upp på scen, tar mikrofonen och hälsar alla välkomna. Och givetvis, den obligatoriska pubfräckisen, denna gång om en dam som tatuerade God Jul på ena låret, Gott Nytt År på det andra låret och lät hälsa gubben att han var välkommen mellan jul och nyår.

Det skrattas och skålas och stämningen är på topp, och det bjuds upp till dans.

- Som vanligt är det överskott på herrarna, säger Christina och påpekar att damerna får gå och bjuda upp.

Och med ens är det nästan tomt vid bordet. Sven Jönsson från Yngsjö, mångårig Tollarpsbo, blir snabbt uppbjuden både en och två gånger.

- Nu har man gjort vad man ska på golvet för i år, säger Sven och skrattar.

Fakta

Lokalkorrarna

Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.

Visa mer...