Man gripen efter raketskjutning mot polis

Nordöstra Skåne Artikeln publicerades
Foto:Johan Nilsson/TT

När polis och räddningstjänst summerar nyårsnatten har det varit relativt lugnt. Raketer har stått för de flesta incidenterna.

En person greps för våldsamt upplopp efter att ha skjutit raketer mot polisen på Charlottesborg under nyårsnatten. Personen, en 19-årig kille, greps vid klockan 01.

En krogvakt i Kristianstad blev slagen i ansiktet vid klockan 02 och en anmälan har gjorts om våld mot tjänsteman.

Dessutom anmäldes en person i Kristianstad för misshandel av en bekant i hemmet innan tolvslaget. Annars har det enligt jourhavande förundersökningsledare i Kristianstad varit relativt lugnt.

På nyårsaftonskvällen brann det igen i flera containrar på Gamlegården i Kristianstad. Men efter tolvslaget lugnade det ner sig för räddningstjänsten.

– Det har varit lugnt i natt faktiskt. Lite stökigt runt tolvslaget, men efter tolv har det varit lugnt, vi har inte varit ute på något specifikt alls, säger Dan Svensson, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten i Kristianstad.

Är det vanligt att det är såpass lugnt?

– Det brukar vara hyfsat lugnt, det brukar ebba ut efter tolvslaget.

I Hässleholm krossade en raket en ruta på Hotell Statt vid midnatt och satte igång det automatiska brandlarmet. Det utvecklades dock aldrig till någon brand. Senare på natten brann det på en balkong på Gärdesvägen i Ljungdala, men den branden kunde släckas ner ganska snabbt.