Rånarna körde av vägen under flykten

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Peter Åklundh

Under flykten från Ica Nära i Färlöv körde rånarna av vägen. Nu söker polisen vittnesiakttagelser av en krockad silverfärgad bil av sedanmodell.

Rånet skedde i måndags kväll, på annandag påsk. Två anställda stängde Ica-butiken klockan 20.

Cirka 20.15-20.20 var de på väg hem när de överrumplades av flera maskerade och beväpnade gärningsmän, som rånade butiken på kontanter och tobaksvaror.

Rånarna flydde i en bil, samma silverfärgade bil av sedanmodell som de kom till Färlöv i. Flykten gick i riktning mot Önnestad.

På vägsträckan mellan Färlöv och Önnestad var rånarna inblandade i en trafikolycka. Polisens teori är att olyckan inträffade ungefär klockan 20.35.

Enligt vittnesiakttagelser körde rånarna av vägen. De lyckades med egen kraft ta sig upp på vägen igen och köra vidare ut på riksväg 21 mot Kristianstad för att sedan svänga av i riktning mot Skepparslöv.

– Vi vet att flyktbilen fick skador vid olyckan och att skadorna på bilens front är iögonfallande, säger polisens utredningsledare Tommy Börjesson.

Polisen söker nu vittnesiakttagelser av en krockskadad silverfärgad bil som körts eller stått parkerad efter rånet. Allmänhet som observerat en sådan bil och/eller något kring rånet kan kontakta polisen på deras hemsida under "tipsa polisen" eller ringa 114 14.

Polisen i Kristianstad jobbar intensivt med rånärendet. Bland annat analyseras film från butikens övervakningskamera och man sammanställer uppgifter efter en dörrknackning i Färlöv.