Rekord för VMA:s fotbollsskola

Arkelstorp Artikeln publicerades
I tre dagar pågick fotbollskolan i Arkelstorp, men även i Vånga. 5 bilder
Foto:Britt-Louise Nilsson
I tre dagar pågick fotbollskolan i Arkelstorp, men även i Vånga.

Torsdag, fredag och lördag var det fotbollskola i Arkelstorp i VMA:s regi – för elfte året i rad.

Peter Nilsson, ansvarig ledare för ungdomsfotbollen i klubben är nöjd.

- Jag är mycket glad och stolt över att vi ännu en gång har genomfört fotbollskolan. 95 barn och ungdomar har deltagit, vilket är rekord.

Många har hjälpt till för att genomföra arrangemanget. Peter Nilsson säger att alla har gjort sitt yttersta. Utan de ideella kraterna som lagat maten och skött planen, bland annat, hade det inte varit möjligt.

– Vi har varit ca 40 personer som arbetat med detta.

Verksamheten bygger på att barnen och ungdomarna, mellan 6 och 15 år, ska hjälpa och stödja varandra. Ett uttryck för detta är att barn och ungdomar från olika åldrar spelat i samma lag.

Skolan har startat klockan nio och pågått till cirka 16 under de tre dagarna. Förutom frukt och drickpauser har också lunch ingått.

Förmiddagen har ägnats åt fotbollsövningar och eftermiddagen åt matchspel.

Fotbollsbrännboll har också förekommit som genomförts på en särskild plan nere vid Arkelstorpsviken. Här har frivilliga krafter sett till att planen varit klippt och iordningställd.

Även Ädlavallen i Vånga har använts för att genomföra träningspass för de äldre ungdomarna.

Förutom barn från VMA har även barn från angränsande byar deltagit.

Fakta

Lokalkorrespondenterna

Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi tar utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.

Visa mer...