Rinkabys lägerchef blev årets projektledare

Kristianstad Artikeln publicerades

Årets projektledare är den kvinna som basade för World scout jamboree 2011. Marie Reinicke anses vara ett föredöme i sitt sätt att leda organisationen.

Hon har utsetts till Årets projektledare av Svenska Projektakademien. Hon får det för att hon under fyra år varit ett föredöme och visat vägen för en organisation med 8 500 ideella funktionärer, och är även den första kvinnan någonisn om lett en världsscoutjamboree.

Jamboreen i Rinkaby i somras lockade 40 000 scouter från 150 länder, och blev Skånes fjärde största stad. Marie Reinicke har i arbetet med detta haft ett ledarskap präglat av engagemang, som spritt sig i organisationen, hon har sett medarbetarnas potential och vågat tro på dem samt byggt upp ett starkt förtroende. Det ligger till grund för utmärkelsen, skriver Projektakademien.

– Scouterna är en ledarskapsskola som låter unga leda och ta ansvar. Redan från första dagen fick jag börja träna ledarskap, leda och utveckla mig själv och utvecklas tillsammans med mina kompisar i scoutgruppen, säger Marie Reinicke.

Hon är uppvuxen i Harlösa utanför Lund, bor i Linköping och blev som 29-åring den yngsta lägerchefen någonsin. Hon är också utbildad personalvetare och har varit aktiv inom scouting i cirka 15 års tid.