Så funkar nya appen MinKb – steg för steg

Kristianstad Artikeln publicerades

Steg för steg – här får du reda på hur du skaffar och kommer igång med nya nyhetsappen MinKb.

Var hittar jag appen?

Har du en Android-telefon laddar du ner appen från Google Play. iPhone-användare hittar den i App Store. Appen är gratis att ladda ner – dock måste du vara inloggad och prenumerant för att komma åt innehållet.

Hur loggar jag in?

Du loggar in med det digitala konto som ingår i din prenumeration, och som du redan idag använder i e-tidningsappen och för att läsa PLUS-innehållet på kristianstadsbladet.se. Om du ännu inte har aktiverat ditt digitala konto gör du det på kristianstadsbladet.se, eller hör av dig till vårt kundcenter som gärna hjälper dig, telefonnumret är 044-103535.

Hur fungerar appen?

I appen får du ett skräddarsytt och uppdaterat nyhetsflöde utifrån dina intressen, men också en bred sammanfattning från dagens viktigaste händelser. Appen består av tre delar – Utgåvor, Toppnyheter och Mina val. Du når alla nyhetsflödena via menyraden i botten.

Varför ska jag som prenumerant på Kristianstadsbladet läsa nyheterna i appen i stället för på kristianstadsbladet.se i mobilen?

Det finns några bra skäl till det.

1. Du får en bättre upplevelse. Ett par exempel: Innehållet laddar betydligt snabbare i appen än på sajten. Dessutom riskerar du inte att loggas ut från appen. När du har loggat in når du allt innehåll tills du själv väljer att logga ut.

2. I Mina val kan du ställa in nyhetsflödet precis så som du vill ha det. Du kan välja nyheter utifrån intresse eller geografisk plats.

3. I Utgåvor får du en sammanfattning två gånger per dag med en bred mix av artiklar. Utgåvor finns endast i appen ’MinKb’.

Jag är inte prenumerant – hur kan jag läsa innehållet i appen?

Du som inte är prenumerant kan testa appen fritt i en månad innan du bestämmer dig för om du vill teckna en prenumeration. Det enda du behöver göra är att skapa ett digitalt konto. Därefter laddar du ner appen från Google Play eller App Store och loggar in. Klart!

Vad kostar det att få tillgång till appen?

Du kan prenumerera på surfpaketet för 99 kr per månad. Då får du tillgång till appen MinKb samt plusartiklar på kristianstadsbladet.se. Om du dessutom vill ha tillgång till e-tidningen finns det digitala paketet för 169 kr per månad.

appens hemsida får du svar på samtliga frågor kring MinKb.

Här kan du ladda ner appen till din Apple-telefon och här om du har en android.

Foto: Bosse Nilsson