Här var det stökigare än i storstäderna

Kristianstad Artikeln publicerades
Anders Pålsson på räddningstjänsten i Kristianstad.
Foto: BOSSE NILSSON
Anders Pålsson på räddningstjänsten i Kristianstad.

Nyårsfirandet i storstäderna gick lugnare till än i Kristianstad. Det kan polisen konstatera efter en natt där polis och räddningstjänst blivit hotade och attackerade.

– Det sticker ut, det är anmärkningsvärt och helt oacceptabelt mot både oss och räddningstjänsten, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

– Kristianstad är ingen storstad men i Malmö och Helsingborg har det varit mycket lugnare. Där har vi inte haft något sånt här ärende där man gått till angrepp mot blåljuspersonalen.

Fredrik Bratt säger att det varit medvetna attacker.

– Vi har ingen gripen. Det är svåra brott att utreda – det är mörkt ute och mycket folk ute i omlopp. Patrullerna kanske känner igen någon eller folk som varit på plats och kan hjälpa till. Är det någon som känner till någon som varit delaktig i det hela är polisen intresserad av det, då kontaktar man oss via 114 14.

Polisen fick kalla efter förstärkning vid angreppen.

– Då gick det över ganska snabbt. När vi fick förstärkning fick vi fick kontroll över situationen, men man är lite utsatt som ensampatrull när man köra in där.

Vid Näsbygård blev en polisman hotad upprepade gånger.

– Klockan 02.03, ska en polispatrull ingripa och en misstänkt person förgriper sig på polismannen och hindrar honom i sin yrkesutövning. Han hotar polisen upprepade gånger.

Där greps en man i 30-årsåldern, misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.