Slowface saktar inte in med musiken

Degeberga Artikeln publicerades
Albin Larsson, född och uppvuxen i Degeberga, har rönt stor uppmärksamhet med sin musik.
Foto: Cora Onori
Albin Larsson, född och uppvuxen i Degeberga, har rönt stor uppmärksamhet med sin musik.

Degebergasonen Albin Larsson lägger all sin vakna tid i en studio i Malmö. Där gör han musik under namnet Slowface, producerar och skriver musik till andra.

Du tillbringar dagarna med att följa din barndomsdröm om att syssla med musik. Stämmer det?

– Ja, jag sitter hela dagarna i en studio i Malmö. Det låter kanske tråkigt men är helt fantastiskt. Det är musiken som är mitt liv. Till 100 procent.

Vad har du haft för dig sedan du 2015 släppte den hyllade ”Another distraction” med Ayla Shatz som slog ner som ’ett bang’ i den svenska elektroniska musiken?

– Den låten skrev jag faktiskt i Degeberga. Men sedan har jag gått två år på Spinneriet, vid Glokala folkhögskolan i Malmö. Men jag har också varit i Stockholm och i Köpenhamn och nu hösten 2017 var jag i Los Angeles för att göra musik ihop med andra.

Vad bär du med dig från åren vid folkhögskolan?

– Det har gett mig tid att utveckla min musik och lärt mig att ta och ge feedback på ett bra sätt. Och lärt mig vikten av att arbeta med människor som jag tycker om. Då blir det lättare att göra något nytt med musiken. Där i mötet med nytt folk.

Vad kan du ge för råd till den som sitter själv hemma i byarna och pysslar med sin konst?

– Bara kör! Ta till vara på tiden. Fortsätt att göra din grej så länge det är roligt. Var inte rädd för att hitta andra uppmuntrande människor att göra grejer med. Det är lätt att snöa in när du bara sitter själv med det du gör.

Intressantast just nu?

– DJ-kollektivet So & Such, de gör väldigt spännande saker.

Vad händer i höst?

– Jag släpper ett par nya låtar med Slowface. Det ser jag fram emot. Ett helt album kommer kanske redan nästa år.

Fakta

Albin Larsson

Gör: Musiker.

Från: Degeberga.

Bor: Malmö.

Ålder: 25.

Saknar mest med Degeberga: Att ha min familj nära, då stora delar av den bor där. Saknar också att alltid bara ha några minuter till sagolik natur.

Favoritplats i hemtrakten: I min ungdom så var helt klart skolgården en favoritplats där jag och mina vänner spenderade stor del av vår fritid till skateboarding. Men skulle säga att kullarna och sockertoppen har alltid varit mitt ”go to” för att ta en funderare och finna lugn och förtrollande vyer.

Visa mer...