Stabilare väder mot mitten av veckan – då kommer solen

Nordöstra Skåne Artikeln publicerades
Foto: Vegard Wivestad,Grøtt

Jämnare temperaturer väntar i veckan, med runt 20 grader i nordöstra Skåne. Enstaka skurar på tisdagen skiftar sedan till soligare väder.

Växlande molnighet blir temat för tisdagen. Sol, moln och lokala skurar väntas.

– Det kan bli någon enstaka skur med inslag av åska på tisdag eftermiddag eller kväll, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Temperaturen väntas landa på mellan 17 och 20 grader hela veckan, lite beroende på hur mycket solen får chans att värma.

Stabilare väder väntas på onsdag och torsdag, då solen tittar fram.

– Det blir tidvis en del moln, men periodvis också rätt soligt, säger Sofia Söderberg.

Veckan som gått har bjudit på kyliga vindar och kalla nätter, då temperaturen varit nere och vänt på 9-graders strecket.

– Generellt har det varit lägre temperaturer nu än det brukar vara den här tiden på året, med kyliga morgnar och kvällar.

Något varmare blir det i veckan, med runt 12-13 grader på nätterna i Kristianstadstrakten. Även vinden väntas bli mildare.

– När vi tittar vidare framåt i veckan blir vinden nordvästlig. Det kommer nog inte upplevas som så blåsigt, säger Sofia Söderberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.