Startklart för nya flyglinjen

Kristianstad Artikeln publicerades

På måndag avgår första flygturen från Everöd mot Stockholm. Finansieringen från det lokala näringslivet är i hamn.

Redan ett dygn efter förra veckans stormöte på flygplatsen i Everöd stod det klart att näringslivets del i det nya flygbolaget Flyglinjen Kristianstad var klar. Totalt har det funnits 500 aktier på vardera 5 000 kronor till försäljning. I fredags eftermiddag fanns det ett tjugotal aktier kvar.

– Vi är i hamn, konstaterar Krister Asplund, produktionsdirektör på Absolut Company i Åhus.

Ett krav från Flyglinjen Vätterbygdens sida har varit att näringslivet går in som minoritetsägare i nya Flyglinjen Kristianstad med 20 procent. Absolut Company och Utvecklingsstiftelsen Sparbanken 1826 utlovade att gå in med två miljoner, men Absolut Company gjorde i förra veckan klart att förutsättningen var att fler lokala företagare ställde upp med ytterligare en halv miljon kronor. Och kravet fick som sagt respons.

Gensvaret innebär att Absolut Company och Utvecklingsstiftelse nu går in med sina två miljoner kronor. Knappt 400 000 kronor av de extra 500 000 som behövdes är tecknade. Återstående aktier kommer att kunna säljas utan problem, menar Erling Alvesson från Företagarna Kristianstad. Önskemålet var att så många som möjligt skulle gå in som delägare och så har det också blivit.

Läs mer i tisdagens Kristianstadsbladet eller i e-tidningen.