Stenergard får ny roll i Moderaterna

Stockholm/Åhus Artikeln publicerades
Maria Malmer Stenergard (M).
Foto:Victor Lindstammer
Maria Malmer Stenergard (M).

Maria Malmer Stenergard får en ny roll i Moderaterna och blir miljöpolitisk talesperson.

Maria Malmer Stenergard från Åhus är riksdagsledamot för Moderaterna och har sedan hon valdes in i riksdagen 2014 suttit i skatteutskottet och har varit partiets skattepolitiska talesperson.

När den nytillträdde partiledaren Ulf Kristersson på tisdagen utsåg nya talespersoner för partiet fick Stenergard en annan roll – hon blir dels miljöpolitisk talesperson och dels gruppledare för Moderaterna i miljö- och jordbruksutskottet. De två rollerna har tidigare företrätts av två personer.

– Det ska bli fantastiskt spännande att ta mig an ett område som har fått för lite utrymme i Moderaternas politik och jag ska ta mig an uppgiften att utveckla en helt ny politik på miljöområdet med koppling till mina erfarenheter från skatte- och finansutskottet, säger hon.

Hon ser samband mellan den gamla rollen som rörde ekonomi och de nya.

– När vi tar fram en ny miljöpolitik gör vi det inte på ett bakåtsträvande sätt, utan med en tro på innovation, marknadsekonomi och äganderätt. Det är bara när det inte funkar som politiken får kliva in och ta en roll.

Maria Malmer Stenergard kan också se en koppling mellan den nya rollen och sina hemtrakter.

– Nordöstra Skåne kan kallas för Sveriges skafferi och när jag har varit ute och träffat lantbrukare i trakten lyfts ofta kopplingen fram mellan miljöfrågor, näringsfrågor och skattefrågor.