Stort antal hushåll var strömlösa

Kristianstad Artikeln publicerades

Ett stort antal hushåll på Hammar i Kristianstad var strömlösa i flera timmar på fredagskvällen. ”Vi är blixtrande galna”, sa en drabbad husägare. Strax efter 21 var strömmen tillbaka hos de drabbade.

Strömmen gick vid 19-tiden på fredagen. Enligt uppgift till räddningstjänsten var cirka halva Hammar drabbat. Vad som hade hänt kan inte man svara på. Men problemet uppgavs vara åtgärdat vid 21.30-tiden.

– Nu börjar husen bli utkylda. Och det är inte första gången det här händer. För ett år sedan var vi också utan ström, sa en husägare.

– Och bristen på information är total. Vi har varit i kontakt med räddningstjänsten, men det går inte att få besked om vad som har hänt. Vi är blixtrande galna.

C4 Energi skrev på sin hemsida att de hade ett strömavbrott som berörde delar av Hammar. ”Cirka 380 kunder är berörda. Vi uppdaterar med aktuell driftinformation löpande.”

I juli 2017 drabbades Hammar, Hammarslund, delar av centrala Kristianstad, Vilan och Norra Åsum av ett strömavbrott på grund av ett kabelfel, läs mer om det här.

Den gången beklagade C4 Energi att kommunikationen till kunderna var bristfällig.