Stort engagemang för stadens hemlösa

Kristianstad Artikeln publicerades

Hemmagjord köttsoppa serverades och kläder delades ut i Tivoliparken under söndagen till det växande antal människor i Kristianstad som saknar tak över huvudet.

– Jag är fett tacksam, det betyder jättemycket för mig, säger Valentin Klingberg.

Han har efter två år i hemlöshet precis fått en lägenhet och passar på att hämta sängkläder och annat som han och sambon saknar.

Som Kristianstadsbladet tidigare berättat valde Sabina Rubin och hennes mamma Lotta Hansson att engagera sig för stadens hemlösa sedan de läste att antalet hade blivit fler.

– Det är så många som inte har något. Jag trodde aldrig att det skulle vara så många, konstaterar Lotta Hansson.

Under söndagen kunde behövande komma och hämta alla tänkbara sorters kläder i Tivoliparken. Det serverades köttsoppa och bröd.

– Det är väldigt många som har skänkt kläder under det två veckor vi samlat in. Det har gått över förväntan, säger Lotta Hansson.

Jessica Nordkvist hade också tagit med sig handvärmare och tält som delades ut till de behövande.

Bland de som sökt sig till Tivoliparken på söndagen lovordades initiativet, men samtidigt lyfte flera fram att kommunen och andra berörda myndigheter borde göra mer åt situationen.

– Alla ska ha tak över huvudet, det måste man se till att lösa, säger Mohamed Kobrouly, som är en av de som engagerat sig.

Lotta Hansson förklarar att hennes och dotterns plan är att ha ett liknande arrangemang i januari igen.

– Vi börjar med detta, men målet är att öppna ett eget härbärge, säger Lotta Hansson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.