Team Rynkeby rullar in på Kristianstadsbladet

Kristianstad Artikeln publicerades
Emelie Axelsson och Sebastian Butfors tränar just nu inför att cykla till Paris i sommar.  Du kan redan nu följa deras förberedelser på bloggen som finns på Kristianstadsbladet.
Foto: Lukas Ernryd
Emelie Axelsson och Sebastian Butfors tränar just nu inför att cykla till Paris i sommar. Du kan redan nu följa deras förberedelser på bloggen som finns på Kristianstadsbladet.

Hon cyklar till Paris för första gången. Han hoppar upp i sadeln för tredje gången. Nu kan du följa Team Rynkeby-cyklisterna Emelie Axelsson och Sebastian Butfors blogg på Kristianstadsbladet.

För ett par månader sedan började Emelie och Sebastian blogga om det stora äventyret som väntar i sommar. Då ska de hoppa upp på sadeln och cykla till Paris med 26 andra som är med Team Rynkebys lokala lag i Kristianstad.

Fram tills nyligen har deras blogg drivits i egen regi, men nu finns den på Kristianstadsbladet. Genom tidningens räckvidd kan bloggen förhoppningsvis nå fler läsare.

– Det känns jättekul att samarbeta med er, säger paret Sebastian och Emelie.

Sebastian har redan gjort färden till Paris två gånger. Emelie Axelsson ska cykla dit för första gången. Det var inget lätt beslut att anmäla sig, säger hon.

– Jag satt med ansökan i flera veckor. Kände mig livrädd för att skicka in den. Men sen tänkte jag: ”Nu kör jag”. Man måste ju våga saker i livet, säger Emelie.

Fakta

Team Rynkeby

Team Rynkeby - God Morgon kör till Paris för artonde gången i sommar. Gänget från Kristianstad rullar iväg den 28 juni och är framme den 6 juli. Projektet består av 2100 cyklister och 500 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från sju länder:

År 2018 samlade Team Rynkeby in drygt 97,7 miljoner kronor till kampen mot barncancer i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. Av dessa samlade pengar de svenska lagen in 34,9 miljoner kronor till Barncancerfonden i Sverige.

Visa mer...

För Sebastian var det enkelt att vilja cykla en tredje gång.

- Gemenskapen i laget är otrolig. Och att får vara med i något som är större än en själv... det är en fantastisk känsla.

Träningen började redan i september i förra året. Bloggen kom igång ett par månader senare. De turas om att skriva inläggen.

– Mina inlägg handlar mycket om träningsupplägget, säger Sebastian.

– Jag tar upp mina tankar och känslor som en nybörjare har. Det blir en hel del som bubblar upp i en. ”Kommer man klara det? Vad har jag gett mig in på?”, säger Emelie.

Engagemanget för årets upplaga är redan stort, säger de. Varje år sedan starten slås rekordet för hur mycket som samlas in till Barncancerfonden i Sverige. Mycket tyder på att 2019 kommer ge en ny toppnoteriing.

Varför tror ni att Team Rynkeby har blivit så stort?

- En stor del handlar såklart om att pengarna går oavkortat till barncancer-forskningen. Vi som deltar betalar alla kostnader själva. Cyklarna, hotellövernattningarna och så vidare, säger Sebastian.

Folk ser också att ni investerar blod, svett och tårar i projektet?

- Ja. Och visst kan cyklingen kännas jobbig, men det vi gör är ingenting jämfört med de behandlingar som de cancerdrabbade barnen tvingas gå igenom. De är de verkliga hjältarna.

Fakta

Emelie och Sebastian

Emelie Axelsson

Från: Rydaholm.

Ålder: 30 år.

Bor: Kristianstad.

Familj: Pojkvännen Sebastian Butfors.

Gör: Sjuksköterska.

 

Sebastian Butfors

Från: Lund.

Ålder: 40 år.

Bor: Åhus.

Familj: Flickvännen Emelie Axelsson. Barnen Molly, 9, Elsa, 3.

Gör: Sjuksköterska.

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.