Teatern redo för guldjubel

Kristianstad Artikeln publicerades
Här, på scenen inne i Kristianstad teater, ska pristagarna hyllas, berättar Kamilla Danielsson, projektledare och näringslivsutvecklare. 2 bilder
Foto:Cecilia Isberg
Här, på scenen inne i Kristianstad teater, ska pristagarna hyllas, berättar Kamilla Danielsson, projektledare och näringslivsutvecklare.

Det blåser en positiv vind genom näringslivet i Kristianstad. Det märks inte minst inför onsdagens Guldjubel. "Galan är helt fullsatt", säger projektledare Kamilla Danielsson.

Guldjubel är företagarnas egen "idrottsgala". På näringslivsgalan i Kristianstad prisas bland annat årets företagare i kommunen, årets nyföretagare, årets innovatör och årets butik. Det blir också en kväll där företagare i kommunen har möjlighet att mötas och mingla.

– Tillsammans med Näringslivsdagen på hösten är det här de största händelserna för företagare vi har i kommunen, säger Kamilla Danielsson, näringslivsutvecklare på Kristianstads kommun och projektledare för Guldjubel.

Det finns 200 platser på Kristianstad Teater, där Guldjubel hålls. Biljetterna är helt slutsålda.

– Det märks att vi har en positiv utveckling i Kristianstad just nu, inte bara på intresset kring galan. Det märks också på företagen som vinner priser, och även de som varit nominerade i de olika klasserna, påpekar Kamilla, och fortsätter:

– Det har till exempel varit väldigt jämnt mellan vilken företagare som skulle prisas som årets företagare. I slutänden stod det mellan tre olika företag, och det var små marginaler som avgjorde.

Årets företag är Företagarnas pris, och det är styrelsen i organisationen som är jury och har utsett vinnaren.

Vilka är kriterierna?

– Mycket handlar om hur bra det går för företaget, det finns kriterier fastställda av riksorganisationen. Bredbrand i Kristianstad, ett litet bredbandsföretag som konkurrerar med de stora jättarna och Moses Bil och Lack i Sätaröd var två av de nominerade företagen, berättar Kamilla.

Men Kristianstad kommun har inget eget pris? Borde man inte ha något "Årets ambassadör" eller liknande?

– Det är en bra tanke. Vi har planer att ta lite nya grepp på galan inför nästa år. Då är det inte orimligt att det kommer in lite nya priser, och visst skulle kommunen kunna ha något pris för något företag som utmärkt sig eller satt Kristianstad på kartan.

Fakta

Priserna under Guldjubel

Priserna som delas ut under galakvällen är:

Årets företagare: Delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra. Utses av organisationen Företagarna.

Årets nyföretagare: Utses av Nyföretagarcentrum.

Guldäpplet: Belönar reklam- och marknadsföringsinsatser.

Årets innovationspris: Belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Krinova Incubator & Science Park står bakom priset.

Årets UF-företag: Ges till gymnasielev som bedriver UF-företagande, och delas ut av Sparbanken Skåne.

Guldpennan: Ges till framstående kandidatuppsatser inom ekonomutbildningen vid HKR.

Årets café/konditori: De fem bästa caféerna/konditorierna röstas fram av konsumenterna. Därefter utser en jury vinnare av de fem. Priset delas ut av Handelsstaden.

Årets butik: Delas ut av Handelsstaden för att uppmärksamma butiker som genom hårt arbete ger en trivsam och inspirerande shoppingupplevelse.

Visa mer...