Therese Lindgren och Bianca Ingrosso dominerade gala

Stockholm Artikeln publicerades

Therese Lindgren blev åter Årets Youtuber och Bianca Ingrosso Årets stjärnskott på Guldtubengalan. Det blev inga pris för de nominerade lokala Johanna Ljungqvist och Linda Hallberg.

Guldtuben är en gala som hålls på lördagen och som prisar en ny generations idoler på sociala medier. I kategorin Årets stjärnskott kammade bloggaren och "Wahlgrens värld"-stjärnan Bianca Ingrosso hem priset och non blev även Årets blogg och Årets podcast. Annars var galans stora vinnare Therese Lindgren som vann det prestigefyllda Årets Youtuber, ett pris hon även vann 2016, och blev även Årets beauty och vann Årets serie.

 

Linda Hallberg
Foto: Privat
Linda Hallberg

Årets gala leds av programledarna Happy Jankell och Clara Henry. Guldtuben arrangerades för första gången 2013 som en renodlad gala för Youtube-profiler. Sedan dess har fler priser tillkommit, och i år har galan utökats med kategorier som Årets podcast, Årets Musical.ly och Årets blogg.

Johanna Ljungqvist, influencer och bloggare, som är bosatt i Sölvesborg men ursprungligen är från Kristianstad, var med signaturen ”Yayanaomi” nomienrad till kategorin Årets video, men det priset gick till Margaux Dietz med videon ”Jag föder barn”. Den senare blev även Årets profil vid galan.

Johanna Ljungqvist vann priset ”Rising star” vid samma gala för två år sedan.

Influencern och make up-artisten Linda Hallberg från Sölvesborg var nominerad till Årets beauty, men det blev alltså Therese Lindgren.

För mer info om galan, läs här.