Tidningen City kommer till Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades

Bonniertidningen City kommer till Kristianstad. I april räknar man med att en nordostskånsk edition av tidningen kommer att finnas i ett stort antal tidningsställ i Kristianstad med omnejd.

– Det känns fantastiskt roligt att vi växer. Det finns ett behov i Kristianstad som vi kommer att täcka, säger chefredaktören Kersti Forsberg på tidningen City i Malmö.

Vad är det för behov?
– Många unga prenumererar inte på tidningar i dag, men annonsörerna vill ju nå ut till dem också. Därför behövs en gratistidning i Kristianstad.

Dessutom kommer vi att ha nyheter från orten till skillnad från andra gratistidningar. Det är en service för alla som inte har en morgontidning, säger Kersti Forsberg.

Hon berättar att planerna kommit en bit på vägen, men att det finns mycket kvar innan de första tidningarna kommer att stå i ställen.

– Vi har inte bestämt hur stor upplagan blir ännu, men mellan tummen och pekfingret kan det bli 10 000 exemplar.

Ungefär 80 tidningsställ kommer att finnas för Kristianstadsupplagan.

– Det är främst Kristianstad vi kommer att bevaka journalistiskt, men förmodligen kommer vi att finnas i tidningsställ även i grannkommunerna, säger Kersti Forsberg.

Kristianstadsbladets chefredaktör, Jörgen Svensson, är positiv till att Kristianstad får sin egen City.

– Det tror jag kommer att bli ett lyft för många annonsörer. Samtidigt tror jag inte att tidningen kommer att stjäla prenumeranter av Kristianstadsbladet. City blir en mycket ytligare produkt, säger Jörgen Svensson.

– Det är ett stort antal duktiga journalister som ligger bakom Kristianstadsbladet varje dag. Det säger sig själv att det blir en mer genomarbetad produkt än City, som kommer att ha en Kristianstadsreporter. Men City kommer att nå många unga och locka dem att läsa tidningar. Det är bra för alla.