Tildas succé på Tostebergas loppis – sålde till förmån för Världens barn

Tosteberga Artikeln publicerades
”Jag har sett på tv att det finns barn som bor på soptippar, och om de får lite pengar så kan de få det lite bättre och behöver inte bo så längre”, säger Tilda Appelgren.
Foto: Sara Persson
”Jag har sett på tv att det finns barn som bor på soptippar, och om de får lite pengar så kan de få det lite bättre och behöver inte bo så längre”, säger Tilda Appelgren.

Svenska flaggans dag bjöd som traditionen numer bjuder, verkligen på perfekt loppisväder och ett rekordstort antal besökare till byaloppisen i Tosteberga.

Tilda Appelgren, 5 sålde för en god sak.

Det var många besökare och dessutom många som ville sälja längs vägarna i byn. I år fanns till och med en väntelista för försäljare, då maxantalet försäljare var satt till 100 st.

Som vanligt fanns ett stort utbud att välja på och säkert något för alla fyndsugna och köerna var bitvis långa.

Yngsta försäljaren för året var troligen Tostebergatjejen Tilda Appelgren, fem år, som sålde hembakade kakor till förmån för Radiohjälpens insamling för Världens Barn.

– Jag har sett på tv att det finns barn som bor på soptippar, säger Tilda, och om de får lite pengar så kan de få det lite bättre och behöver inte bo så längre.

Mamma Anna berättar att det är helt och hållet Tildas egen idé att göra något för barn som har det svårt och insamlingsmålet på 500 kronor snabbt var uppnått. Totalt fick Tilda in 1450 kronor.

– Jag har bakat själv med hjälp av mamma och mormor, säger Tilda, men fick inte så mycket hjälp av min lillebror.

Undertecknad lokalkorre kan bara hålla med Tilda om att hembakat smakar ännu lite godare i och med det fina initiativet, att barn hjälper barn.