Tjejer åker på drömcup i Spanien – tack vare hårt arbete

Kiaby/Vanneberga Artikeln publicerades
14 tjejer från KiVA befinner sig just nu på en internationell cup i Spanien. Bakom resan ligger hårt arbete för att samla in pengar.
Foto: Åsa Boström
14 tjejer från KiVA befinner sig just nu på en internationell cup i Spanien. Bakom resan ligger hårt arbete för att samla in pengar.

För 15-åriga fotbollsspelare kan drömmen om att spela en internationell cup i Spanien te sig ganska svår att fånga. Men tjejerna F02 i lilla KiVA (Kiaby/Vanneberga) har visat att drömmar kan bli sanna om man bara bestämmer sig och är villig att jobba hårt.

I helgen åkte 14 tjejer tillsammans med sina tränare, Fredrik Andersson och Cecilia Ohlin, samt föräldrar och syskon till Spanien och Costablanca Cup. En fotbollscup som har deltagare från hela 17 länder, varav två lag från Sverige.

Tanken om att få delta i en cup utomlands väcktes under förra året. Efter en framgångsrik cup i Sverige behövde de nya mål och då utmanades tjejerna av föräldrar och tränare, att om det gick bra, så skulle de kanske våga satsa på Spanien nästa gång?

– Kanske lite på skämt och lite på allvar, berättar Åsa Boström, en av föräldrarna som är med på resan för att heja fram laget.

Men spelarna tog fasta på utmaningen och har arbetat intensivt med att samla ihop pengar för att kunna möjliggöra cupen och resan. På egen hand har de sålt olika saker alltifrån kläder, matvaror och blommor samt att de har samlat in pantburkar. Pengarna räckte för att täcka både resan och anmälningsavgift.

– Det är imponerande vad det går att göra om man bara bestämmer sig, säger Åsa.

Oavsett hur det går i cupen, kommer tjejerna så här i VM-tider, att få sin egna fantastiska fotbollsupplevelse tillsammans med andra spelare från hela världen.