Tollarpsdagarna räddas – var hotat i år

Tollarp Artikeln publicerades
Traditionsenligt blir Tollarpsdagarna av även i år.
Foto:TT
Traditionsenligt blir Tollarpsdagarna av även i år.

Hanbollsföreningen i Tollarp ställer upp med folk och säkrar festen.

Det var en hårt pressad styrelse för föreningen som står bakom Tollarpsdagarna som samlades i Tollarps Scoutkårs scoutstuga den 7 mars. Bristen på ledamöter i styrelsen var uppenbar och från byns olika föreningar hade man inte lyckats få in några nya eldsjälar till arbetet med festivalen.

Den tråkiga möjligheten att kanske låta Tollarpsdagarna vila ett år diskuterades, men till sist beslutade man att göra en sista kraftansträngning genom att gå ut i de olika föreningarna både vid möten och inlägg på sociala medier att behovet av hjälp var akut för att nationaldagsfirandet skulle kunna äga rum även i år, en insats som gav resultat.

– Handbollsföreningen visade framfötterna och har ställt upp med folk. Mer insatser från de andra föreningarna i byn är naturligtvis önskvärt, men det här är tillräckligt för att vi ska kunna köra på i år också, säger Fredrik Emmertz, ordförande i föreningen bakom Tollarpsdagarna.

Fakta

Tollarpsdagarna

Äger rum årligen den 5-6 juni med dans och matservering dagen innan nationaldagen. En del av överskottet från intäkterna delas ut till olika föreningar verksamma i bygden.

Visa mer...

Fakta

Lokalkorrespondenterna

Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Med hjälp av lokalkorrar får vi en mer nära bevakning av landsbygden. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi tar utgångspunkt från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter

Visa mer...