Torgny: Mycket bra jobbat polisen!

Kristianstad Artikeln publicerades
Polisen hyllas i dagens jourhavandespalt.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen hyllas i dagens jourhavandespalt.

En eloge till polisen, klagomål på ABK och en försvunnen barncykel. Det är några av ämnena i dagens spalt.

Karin har under flera månaders tid sett en barncykel på Karl Johans väg i Viby.

– Den har stödhjul, cykelkorg och en fastbunden cd-skiva. Det är synd den står där. Man önskar att den lilla kan få den igen.

Torgny Reinholdsson vill ge en eloge till två poliser. På tisdagseftermiddagen städade Torgny sin bil och märkte att två personer var inne i garaget. De fick med sig en grensax.

– Jag ringde 112 klockan 15.10. Klockan 16.00 var tjuvarna identifierade och stöldgodset återlämnat. Mycket bra jobbat polisen!

Bo Juhlin blev inte nöjd med Patric Nilssons svar om att resultaten från Dagens dubbel har försvunnit från tidningen.

– Han svarade att det handlar om att spara papper. Ett konstigt svar, tycker jag.

Att spara papper handlar mer om att spara pengar?

– Ja, men det körs 10000 travlopp i Sverige och fler spelar på dessa än på fotboll. Det är fördelningen mellan sporterna i tidningen, som inte är ok för mig. Och jag har varit prenumerant i 50 år.

Patric Nilsson svarar igen och börjar med en bakgrund:

– Vi har en sida Stryktips och en sida V75-tips varje torsdag. Dessa kommer vi att publicera även framöver. Dagligen publicerar vi även resultat från travlopp och oddset-matcher. Det kommer vi också att fortsätta med. Vi har även daglig information när det gäller Sport i TV. Det kommer vi också att fortsätta att leverera.

– Det vi har valt att plocka bort är de dagliga tipsen när det gäller Oddset och Dagens Dubbel. En förändring som vi tycker är rimlig att genomföra i vårt uppdrag att spara papper.

En hyresgäst hos ABK hör av sig. I det senaste månadsbrevet fick hon reda på att informationen om vilka veckor som containrarna för grovsopor är plats, kommer att försvinna från anslagstavlan i huset.

– ABK hänvisar till webben istället. Men om man nu inte har en dator och är helt okunnig om den digitala världen, hur ska man då göra? Jag tycker inte alls om denna utveckling och vill här göra tummen ner för ABK.

Jonas Rosenberg, kommunikationschef på ABK, svarar följande:

– För att hitta bättre och mer effektiva sätt att kommunicera med våra hyresgäster går vi mot att bli mer digitala. Vår digitala resa kommer att ske med små steg. Självklart ska vi ta hänsyn till de som inte är digitala idag. Dels med att stötta så att de kan bli mer digitala, men också se till att man tills dess kan få information på andra sätt.

Vi har också fått in ett sms till jourhavandespalten. Det är Mats Erlandsson som hör av sig.

”Först hade vi första kammaren och sen andra kammaren. Nu har vi barnkammaren i riksdagen.”