Trasigt tak stänger del av korsning

Kristianstad Artikeln publicerades
Liften är på plats utanför hotellet. Svänga höger? Nej, inte just nu.
Foto: Tommy Svensson
Liften är på plats utanför hotellet. Svänga höger? Nej, inte just nu.

Kraftiga vindar i december blåste sönder plåttaket på First Hotel Christian IV. Nu ska det lagas och delar av korsningen västra och nya boulevarden stängs av.

Det blinkar gult i korsningen Västra/Nya boulevarden. En fil, den intill hotellet kommer att vara avstängd i minst två dagar. Det beror på att en lift ska stå där när arbete utförs på hotellets trasiga plåttak.

– Det blåste sönder och brandkåren var här under mellandagarna för att ta ned de lösa plåtarna, säger Håkan Arvidsson, servicechef på Caverion som sköter de fastighetstekniska jobben åt hotellet.

Avstängningen av filen är godkänd av polis och kommun, berättar Arvidsson. Det är angeläget att taket blir lagat.

– Det är lösa bitar och det kan förstöras undertill. Kopparplåten är där för att skydda så det inte kommer in vatten, säger Arvidsson.

Under tiden som taket lagas kommer trafikljusen i korsningen att vara ur funktion, det gäller torsdag och fredag mellan klockan 07-16.

– Det är en korsning som är ganska trafikerad och det är mycket funktion inbyggt på liten yta, säger Henrik Wester, informatör på C4 Teknik.

– Vi stänger inte trafikljusen i en sån här korsning om det är inte är nödvändigt.

Henrik Wester uppmanar trafikanter, fotgängare och cyklister att vara extra uppmärksamma.

– Man ska tänkta på att köra försiktigt och visa hänsyn. Ska man använda korsningen som genomfart kan man kanske välja en annan väg.